Informatie

De Laatste jaren wordt hout steeds vaker vervangen door kunststof. Net als bij kozijnen, dakgoten en dakkapellen is het moderne uilenbord ook van kunststof. Ondanks deze ontwikkeling blijft de nostalgische waarde behouden.

 

Technische gegevens

Het uilenbord wordt volledig uit kunststof vervaardigd. Op de driehoek plaat worden schroten met houtnerf bevestigd. dekplanken en de zwanen worden uit 19 mm plaat gemaakt en de makelaar altijd uit 30 mm plaat. De onderlinge onderdelen van het uilenbord worden aan elkaar gezet met r.v.s schroeven en kunststof pluggen. Het uilenbord wordt voorzien van een laag primer en twee laklagen.


Uilenbord plaatsen

 

Het plaatsen van het uilenbord kan ik voor u verzorgen. Hiervoor is bij een pannen dak bouwkundige kennis nodig. De bestaande houten constructie wordt gecontroleerd en eventueel vervangen. Kleine reparaties zitten gewoon bij de prijs in. Ik zorg er voor dat uw nieuwe uilenbord netjes geplaatst wordt. Als u bouwkundige kennis heeft zou het uilenbord ook door uzelf geplaatst kunnen worden. Dan geven wij u de benodigde instructies.


Resultaat

 

Uilenboren met paarden koeien of met glas

Standaard modellen zoals Friese wouden word veel geleverd. Maar soms heeft u een eigen ontwerp of idee bij een uilenbord. Ik help graag door uw unieke ontwerp uit te werken en vervolgens dit te vertalen naar en uilenbord.

Zie de foto's voor enkele voorbeelden.